ΤΙΤΛΟΣ : Σεμινάριο διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

     Το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΕ και την υποστήριξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε και τις Πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν φέτος, οργανώνει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με κύριο στόχο την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου.
    Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από έμπειρους και εξειδικευμένους ψυχολόγους με σκοπό την πληρέστερη παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε εφήβους και γονείς για την διαχείριση του άγχους των εξετάσεων.
     Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαίου 2021 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές της Γ Λυκείου των νησιών, Χάλκη, Τήλο, Λέρο, Λειψοί, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Κάσος καθώς και οι γονείς –κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί των μαθητών αυτών.

    Η πλατφόρμα δέχεται δηλώσεις συμμετοχής από την Παρασκευή  21 Μαίου 2021 εως και το Σάββατο  28 Μαΐου 2021, 11:00 πμ.


Α’ ΜΕΡΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Διαδικτυακό Σεμινάριο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου  με θέμα "Δαμάζοντας τον Δράκο των Πανελληνίων", Κυριακή 30/5/21 και ώρα 11:00
Αντικείμενα συζήτησης:
-    Αντιμετώπιση του άγχους και της ψυχολογικής πίεσης των Πανελληνίων.
-    Συμβουλές προς μαθητές
-    Ενθαρρύνοντας τους μαθητές προς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
-    Η σωστή αντιμετώπιση αρνητικών στάσεων και αντιλήψεων
-    Επιττυγχάνοντας ή μη στις Πανελλήνιες εξετάσεις, το μέλλον διαφαίνεται λαμπρό.
-    Δρόμοι και προοπτικές για την επίτευξη των στόχων ανεξάρτητου μέσου και οδού.


Β’ ΜΕΡΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Διαδικτυακό Σεμινάριο για γονείς-κηδεμόνες με θέμα, «Άγχος εξετάσεων, συμβουλές και τρόποι διαχείρισης», Κυριακή 30/5/21
Αντικείμενα συζήτησης:
-    Συμβουλές προς γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.
-    Τρόποι διαχείρισης του άγχους.

Τα εξ αποστάσεως σεμινάρια θα υλοποιηθούν διαδικτυακά με  σύστημα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, με μόνο εξοπλισμό από πλευράς εκπαιδευόμενου ένα υπολογιστή, tablet ή ακόμα και smartphone. Για την παρακολούθηση τους  δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού (όπως, Firefox, Chrome, Safari).